Kapalı Alanlar
Eski: Merkezler için mevcut durumda 1000 m2 ve hastaneler için 2500 m2 kapalı alan şartları Danıştay kararınca iptal edilmişti.
Yeni: Bunların yerine yeni Yönetmelikle merkez için 500,hastaneler için 1000 m2 olmuştur.Ayrıca merkezler için 5 diş ünitinin üzerine ilave her ünit için 25 m2,hastaneler için 5 diş ünitinin üzerine ilave her ünit için 15 m2 ilave edilir.
Poliklinik Sayısı
Eski:Merkezler için en 10 adet ,Hastaneler için 25 poliklinik odası şartı Danıştay Kararı ile iptal edilmişti.
Merkezlerde 10 diş üniti için toplamda en az 50 metrekare büyüklüğünde hasta bekleme salonu bulunur. 10 diş ünitinin üzerine ilave edilecek her bir diş üniti için bekleme salonuna 5 metrekare ilave edilir.
Hastanelerde 25 diş üniti için toplamda en az 130 metrekare büyüklüğünde hasta bekleme salonu bulunur. 25 diş ünitinin üzerine ilave edilecek her bir diş üniti için bekleme salonuna 5 metrekare ilave edilir.
Yeni: Yeni Yönetmelikle Merkezler için asgari hekim sayısı kadar muayene odası bulunur.Beş diş üniti için toplamda en az 50 metrekare büyüklüğünde hasta bekleme salonu bulunur. 5 diş ünitinin üzerine ilave edilecek her bir diş üniti için bekleme salonuna 5 metrekare ilave edilir.
Hastaneler için 15 diş üniti için toplamda en az 130 metrekare büyüklüğünde hasta bekleme salonu bulunur. 15 diş ünitinin üzerine ilave edilecek her bir diş üniti için bekleme salonuna beş metrekare ilave edilir.
Ruhsatlandırma Komisyonu
Eski : Müdürlük tarafından başvuru evraklarında eksiklik ve uygunsuzluk bulunmadığının tespiti halinde, oluşturulacak komisyon tarafından, başvuru tarihinden itibaren en geç on beş iş günü içerisinde Ek-10/a, Ek-10/b, Ek-10/c ve Ek-10/d’de yer alan ilgilisine göre sağlık kuruluşu için düzenlenen denetim, sorgu ve idari yaptırım formuna uygun şekilde yerinde inceleme yapılır.Komisyon en az ikisi diş hekimi olmak üzere üç kişiden oluşur.
Yeni : Müdürlük tarafından başvuru evraklarında eksiklik ve uygunsuzluk bulunmadığının tespiti halinde, oluşturulacak ruhsatlandırma komisyonu tarafından, başvuru tarihinden itibaren en geç on beş iş günü içerisinde Ek-10/a, Ek-10/b, Ek-10/c ve Ek-10/d’de yer alan ilgilisine göre sağlık kuruluşu için düzenlenen denetim, sorgu ve idari yaptırım formuna uygun şekilde yerinde inceleme yapılır.” Komisyon biri meslek odası temsilcisi olmak üzere asgari iki diş hekiminin bulunduğu en az üç kişiden oluşur.
Çalışma Şartları Tam Zamanlı Kısmi Zamanlı
Eski : Sağlık kuruluşunda tam zamanlı olarak çalışan diş hekimleri, 1219 sayılı Kanunun 12 nci maddesine uygun olmak kaydıyla bulunduğu ilde bir özel sağlık kuruluşunda daha kısmi zamanlı çalışabilir.(Danıştay Kararı ile iptal edilmişti.)
Yeni : Sağlık kuruluşunda çalışan diş hekimi, 1219 sayılı Kanunun 12 nci maddesine uygun olmak kaydıyla bulunduğu ildeki iki ayrı özel sağlık kuruluşunda çalışabilir. İki ayrı özel sağlık kuruluşunda çalışan diş hekimi, yalnızca bir özel sağlık kuruluşunun asgari personel sayısına esas alınır.”
Satış Fişi Fatura
Yeni Fıkra :Sağlık kuruluşunda muayene ve tedavi edilen bütün hastalar için ilgili mevzuata göre satış fişi veya fatura düzenlenmesi zorunludur. Satış fişi veya fatura ekinde hastaya sunulan sağlık hizmetinin ayrıntılı dökümünü ve birim fiyatlarını gösteren belge düzenlenir.
Ek1 Ön İzin Gerekli Belgeler
Eski: Mevcut binalarda, ilgili mevzuatına uygun deprem dayanıklılık raporu
Yeni: Mevcut binalarda açılacak sağlık kuruluşları için 18/03/2018 tarih ve 30364 sayılı resmi gazatede yayımlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapı kullanım izin belgesi almış binalar ile yapı kayıt belgeli binalar için deprem dayanıklılık raporu.